arrow
Maak online een afspraak

Het wijkgezondheidscentrum 't Spoor is een multidisciplinaire groepspraktijk waar iedereen van Oud-Borgerhout ( + aanpalende straten, http://www.wgctspoor.be/faq/straten.phpterecht kan voor problemen met zijn of haar gezondheid.

 

Om de toegankelijkheid van de medische zorgen te bevorderen werken we met het systeem van de forfaitaire betaling. Dat betekent dat de patiënt niet moet betalen, noch voor de inschrijving in het centrum noch voor de consultaties. Per ingeschreven patiënt ontvangt het centrum van zijn of haar ziekenfonds een vast bedrag per maand. Dat betekent wel dat de patiënt steeds gebruik dient te maken van het centrum voor de aangeboden diensten. Verstrekkingen bij andere huisartsen, verpleegkundigen of kinesisten, tijdens de openingsuren van het WGC, worden niet vergoed noch door mutualiteit, noch door het wijkgezondheidscentrum.

 

Wij bieden medische en verpleegkundige zorgen, kinesitherapie, sociale begeleiding en psychologische opvang.

 

Daarnaast werken we aan preventie. Wij willen onze patiënten en de inwoners van Oud-Borgerhout gezond maken en houden.

 

Het wijkgezondheidscentrum is een onafhankelijke vzw.

ON 0881.482.748      RPR Afdeling Antwerpen

 

11.03.2021

covid vaccin hoe wat waar

Afspraak maken voor vaccinatie De website Vaccovid.be is sinds kort online. Je vindt er alle info terug m.b.t. een afspraak maken, je bezoek aan het vaccinatiedorp, wat na je vaccin, een lijst met veel gestelde vragen en de bereikbaarheid. Hulp voor maken afspraak Inwoners krijgen een uitnodiging om zich te laten vaccineren via brief, e-mail en sms. De uitnodiging bevat een code om online een afspraak te boeken voor de vaccinatie. Wie hierbij hulp nodig heeft, kan terecht bij de lokale corona-infolijn op het nummer 03 435 95 55, en dit 7 dagen op 7 tussen 9 en 17 uur.
11.03.2021

uitnodiging ontvangen om je te laten vaccineren?

thumb
Burgers krijgen een uitnodiging om zich te laten vaccineren via brief, e-mail of sms. De uitnodiging bevat een code (=vaccinatiecode). Burgers maken met deze code een afspraak op vaccovid.be/afspraak-maken. Je kan deze handleiding gebruiken om een digitale afspraak te maken. Lukt het niet om een afspraak te maken? Bel de lokale corona-infolijn: 03 435 95 55 (7 dagen op 7 tussen 9 en 17 uur).
 
26.02.2021

Nieuws uit de buurt...

Wij, je nieuwe buren op het Terloplein, willen je graag ontmoeten. Wees welkom dinsdag tussen 13u - 16u op het Terloplein. Kom gerust alleen of met je bubbel, inschrijven is niet nodig. Kan je er niet bij zijn, niet erg, we blijven in de buurt en hopelijk komen we mekaar snel tegen. Meer info over wie we zijn? Kom eens langs op het Terloplein...
 
04.02.2021

vragen over vaccinatie

thumb
Ik lees vanalles op social media, ik hoor ook andere verhalen over het vaccin, .... Ik weet niet meer wat ik moet geloven en wat niet. Misschien vind je meer info en antwoorden op je vragen en twijfels op deze website? https://www.gezondheidenwetenschap.be/dossiers/vaccinatie
11.01.2021

vragen over covidvaccin

thumb
Heb je vragen over het vaccin? www.laatjevaccineren.be of op www.antwerpen.be/corona of bel 1700.
04.01.2021

Borgerhout zorgt voor elkaar!

thumb
Het district Borgerhout lanceert de campagne “Borgerhout zorgt voor elkaar”. Borgerhout kent heel wat warme buurten met heel wat solidariteit. Verschillende mensen kennen en helpen elkaar spontaan, maar er zijn nog heel wat mensen die moeilijker te bereiken zijn. Het district wil daarbij helpen door tips en materiaal te bezorgen waar buurtbewoners in hun straat of appartementsgebouw mee aan de slag gaan.
04.01.2021

Bent u op reis geweest in het buitenland?

thumb
Iedereen die terugkeert uit een rode zone (en dat is quasi heel de wereld) dient 2 coronatesten te ondergaan: één bij terugkeer en één een week later. In tussentijd moeten deze mensen thuis in quarantaine blijven. Mensen die terug naar België komen, moeten eerst een Passenger Locator Form invullen. Daarna krijgen ze een code (om een coronatest aan te vragen voor dag 1 na terugkeer) Er volgt dan nog een tweede code enkele dagen later (voor de tweede test die wordt afgenomen op dag 7 na de terugkeer). Bent u in het buitenland geweest en hebt u geen code gekregen? Kom dan niet naar de huisarts, maar bel ons (03 217 21 10) en meld dit aan het onthaal. We kunnen eventueel een code aanmaken zodat u een afspraak kan maken bij het testdorp.
10.11.2020

afspraak maken = telefoneren

Veel mensen zijn momenteel ziek door Corona. Daarom laten we niet zo maar mensen toe in de wachtzaal. U moet ons bellen, dan belt de dokter u terug om te zeggen wanneer u kan komen en via welke ingang. We willen u vragen om het onthaal in te lichten als u één of meerdere van volgende symptomen hebt: hoest / verkouden / koorts / spierpijn / keelpijn / hoofdpijn / diarree / niet kunnen ruiken. We willen u zeker niet onnodig ongerust maken, maar we moeten wel alert blijven. Voor u, voor ons en voor onze medemensen.
 
01.02.2020

vragen over corona, test, quarantaine...

Beste patiënt, voor informatieve vragen kan u terecht op de lokale corona infolijn van stad Antwerpen. U kan deze lijn bereiken op weekdagen van 9u-17u en op weekends en feestdagen van 8u-16u op het nummer 03 435 95 55 De lijn wordt bemand door opgeleide stadsmedewerkers, deze worden bijgestaan door een huisarts. Enkele voorbeeldvragen die u kan stellen aan deze lokale corona infolijn: 1. Ik heb een hoogrisico contact gehad, moet ik in quarantaine? 2. Hoe lang moet ik in quarantaine? 3. Hoe kan ik me laten testen? 4. Ik heb hulp nodig om een test in te plannen bij het testdorp of een triagepunt. 5. Ik heb een quarantaine attest nodig voor mijn werkgever. 6. …
 
07.12.2020

antwerpen helpt

Antwerpen helpt. Heb je hulp nodig? Kan je niet naar de winkel? Heb je een dringende computervraag? Wil je even met iemand praten? Laat weten waarvoor je hulp kan gebruiken. We zoeken een goede vrijwilliger voor jou.
10.11.2020

Wandelen met t Spoor

thumb
We strekken wekelijks de beentje en genieten we van de buitenlucht! Wandel je graag mee? Elke dinsdag van 13.30u tot 15u. Klik op de knop Download voor praktische info.
 
10.11.2020

tips mentale gezondheid in coronatijden

Deze podcast legt uit wat de psychologische impact is van de coronamaatregelen op ieder van ons. Er zijn tips over hoe omgaan met eenzaamheid en verveling tijdens quarantaine en je krijgt een blik op hoe koppels en gezinnen met de maatregelen omgaan. ps, en check ondertussen ook nog eens deze website: https://checkjezelf.be/
23.03.2020

Een dokter nodig in het weekend?

Hebt u dringend een dokter nodig in het weekend? klik op "lees meer"
07.10.2019

uw huisarts registreert voor intego

thumb