arrow
Maak online een afspraak

Het wijkgezondheidscentrum 't Spoor is een multidisciplinaire groepspraktijk waar iedereen van Oud-Borgerhout ( + aanpalende straten, http://www.wgctspoor.be/faq/straten.php)

terecht kan voor problemen met zijn of haar gezondheid.

 

Om de toegankelijkheid van de medische zorgen te bevorderen werken we met het systeem van de forfaitaire betaling. Dat betekent dat de patiënt niet moet betalen, noch voor de inschrijving in het centrum noch voor de consultaties. Per ingeschreven patiënt ontvangt het centrum van zijn of haar ziekenfonds een vast bedrag per maand.

 

Wij bieden medische en verpleegkundige zorgen, sociale begeleiding en psychologische opvang.

 

Daarnaast werken we aan preventie. Wij willen onze patiënten en de inwoners van Oud-Borgerhout gezond maken en houden.

 

23.03.2020

afspraken WGC t Spoor

We werken met een strikt gescheiden wachtzaal. Dus je bent zeker welkom. Je hoeft je zorg niet uit te stellen! Maar bel of mail ons eerst. Dan kan de dokter verder afspreken met jou wanneer je best komt of wat je moet doen. Als er een voorschrift of attest wordt klaargelegd, laat dan wel gezonde mensen voorschriften of attesten ophalen. We moeten op alle mogelijke manieren vermijden dat we elkaar aansteken. Dus ook een snotterig kindje in de wachtzaal of een zieke zoon die voorschriften komt ophalen willen we vermijden. Het is voor iedereen even aanpassen, maar we moeten er ook gewoon samen door en dus is het in ieders belang om je aan de afspraken te houden en verantwoordelijk op te nemen. Voor jezelf en voor de ander. Alvast bedankt voor jullie medewerking! Team WGC t Spoor. 03/217.21.10 of mail info@wgctspoor.be
 
23.03.2020

KOORTS OF HOEST OF KORTADEMIGHEID OF SNOTTEREN = TELEFONEREN! (niet komen!)

koorts? loopneus? hoest? kortademigheid? problemen met ademhaling? keelpijn? grieperig? Herkent u zich in ťťn van deze symptomen? Kom dan NIET naar de praktijk, maar bel ons op het nummer 03/217.21.10 De meest actuele en medisch correcte informatie over het coronavirus kan je vinden door op de knop LEES MEER te klikken.
19.03.2020

Niet dringende zorg uitgesteld...

De regering heeft het noodplan voor huisartsen afgekondigd. Dit betekent dat alle niet-dringende zorg uitgesteld dient te worden tot na de coronacrisis. Maar we zijn zeker bereikbaar! Dus aarzel niet om ons te bellen of te mailen wanneer u een vraag hebt, een afspraak wil maken of hulp nodig hebt! We zijn bereikbaar per telefoon 03/217.21.10 of per mail info@wgctspoor.be. Voor herhalingen van geneesmiddelenvoorschriften: klik op "download". Hebt u vragen over de maatregelen van de overheid? Klik op "lees meer" of bel 0800 14 689 . Alvast bedankt om het mee vlot te laten verlopen.
23.03.2020

Een dokter nodig in het weekend?

Hebt u dringend een dokter nodig in het weekend? klik op "lees meer"
23.03.2020

geen bloedname labo in 't Spoor

Er zal tijdelijk geen bloedname meer gebeuren door het labo in WGC t Spoor. De artsen kunnen wel een aanvraag voor een bloedname opmaken. Iemand (niet-risico patiŽnt) kan de aanvraag komen ophalen. De bloednames van het labo gebeuren op volgende priklokaties: klik op "lees meer".
24.03.2020

maatregelen voor uw welzijn #samenborgerhout

De coronacrisis heeft heel wat gevolgen voor de samenleving. De noodzakelijke maatregelen die ons beschermen hebben echter ook een impact op hoe we ons voelen. Vanuit district Borgerhout lijst Borgerhout hier een aantal mogelijkheden op. Klik op "lees meer".
19.03.2020

Heb je graag wat hulp? of wil je zelf helpen?

Heb je hulp nodig? Stad Antwerpen bundelt alle hulpvragen. Laat de stad weten waarmee ze jou kunnen helpen. Vul het formulier op de website in en mail het naar antwerpenhelpt@antwerpen.be OF Bel naar 0800 670 10 (van 9 tot 17 uur). Ze bekijken alle vragen en contacteren je wanneer ze een geschikte vrijwilliger gevonden hebben. Ze behandelen alle vragen strikt vertrouwelijk. CAW blijft ook bereikbaar voor mensen met welzijnsvragen, maar door de maatregelen tegen corona virus gebeurt dit dan vooral digitaal en telefonisch. Mensen kunnen bellen naar 0800 15 300 of mailen of chatten met CAW.BE . Durf ook je buren aan te spreken. We zijn er voor elkaar!
19.03.2020

aanbevelingen ivm corona

Advies voor mensen die thuis geÔsoleerd zijn en hun omgeving.
 
13.03.2020

online afspraken

Het is tijdelijk niet meer mogelijk om online afspraken te boeken. Uiteraard kan u wel telefonisch een afspraak maken op 03/217.21.10. Gelieve de onthaalmedewerker telefonisch in te lichten wanneer u last heeft van koorts of hoest of kortademigheid of last van ademhaling of snotteren of keelpijn of grieperig gevoel.
 
13.03.2020

bewegen, yoga en samen wandelen gaan tijdelijk niet meer door.

De spierversterking op dinsdag en donderdag en de yoga op vrijdag kunnen helaas de komende weken NIET doorgaan in het wijkgezondheidscentrum. Wij blijven open, maar in het kader van coronamaatregelen, kunnen we momenteel geen groepsaanbod in de zaal laten doorgaan. Helaas kunnen we voorlopig ook niet meer in groep gaan wandelen. Maar aarzel niet om zelf regelmatig een toertje te gaan wandelen. In beweging blijven is altijd goed! We starten terug op 21 april, tenzij anders vermeld op de website.
 
03.03.2020

Corona virus

Korte info over voorkomen van besmetting: klik op DOWNLOAD Uitgebreide info en updates: klik op LEES MEER
03.03.2019

patiŽntenstop

OPGELET Momenteel hebben we nog een patiŽntenstop. Dat betekent dat we geen nieuwe patiŽnten meer kunnen inschrijven. Voorlopig is nog niet duidelijk tot wanneer. Hou de berichten op de website in het oog. De lijst die u op de website terugvindt, is dus tijdelijk niet meer geldig. Slechts enkele straten komen nog in aanmerking. Om te weten waar u terecht kan, mag u ons gerust bellen of kom even langs.
 
13.01.2020

enkel op afspraak

thumb
OPGELET! Vanaf heden werken we alleen nog OP AFSPRAAK. GEEN vrije raadpleging meer... Hebt u toch dringend een dokter nodig? Bel ons of kom langs. Dan kijken wij of er nog een afspraak mogelijk is op de dag zelf.
 
12.03.2019

CKG Koraal

thumb
Heb je kinderen tussen 0 en 12 jaar? Heb vragen over de opvoeding van je kind? In CKG Koraal afdeling Klimop helpen we je met de zorg en opvoeding van je kinderen en bieden we ondersteuning aan je gezin. We kijken samen welke moeilijkheden er zijn en hoe we dit kunnen aanpakken. We zoeken samen met jou een oplossing die het meest geschikt is voor je gezin. Wil je graag eens langskomen? Je kan terecht bij een hulpverlener van CKG Koraal in jouw wijkgezondheidscentrum. Op vrijdag. Maak een afspraak aan het onthaal.
 
30.09.2019

geestelijke gezondheid

thumb
Je goed in je vel voelen is niet evident. Toch heeft onze mentale gezondheid grote impact op onze kwaliteit van leven en gezondheid. Op onze website vind je onder "projecten" een pdf met allerlei websites die te maken hebben met geestelijke gezondheid. Alvast een kleine greep uit een groot aanbod.
07.10.2019

uw huisarts registreert voor intego

thumb
08.12.2017

Kinesist

thumb
We bieden kinesitherapie aan in ons wijkgezondheidscentrum. Dat betekent wel voor u als patiŽnt dat kinesist tot het vaste pakket zal behoren. U zal dus voor huisarts, verpleging en kinesist steeds naar het wijkgezondheidscentrum moeten komen. Hebt u vragen hierover? Aarzel niet om ons te contacteren.
 
31.05.2018

't Spoor en uw privacy!!

Sinds 25 mei is de wetgeving op het omgaan met persoonsgegevens (GDPR) van kracht. Ook 't Spoor heeft hierrond een regeling uitgewerkt. Lees alvast onze 'privacyverklaring' in de rubriek 'info' onder 'visie' onderaan!!!