arrow
Maak online een afspraak

Het wijkgezondheidscentrum 't Spoor is een multidisciplinaire groepspraktijk waar iedereen van Oud-Borgerhout ( + aanpalende straten, http://www.wgctspoor.be/faq/straten.php)

terecht kan voor problemen met zijn of haar gezondheid.

 

Om de toegankelijkheid van de medische zorgen te bevorderen werken we met het systeem van de forfaitaire betaling. Dat betekent dat de patiënt niet moet betalen, noch voor de inschrijving in het centrum noch voor de consultaties. Per ingeschreven patiënt ontvangt het centrum van zijn of haar ziekenfonds een vast bedrag per maand.

 

Wij bieden medische en verpleegkundige zorgen, sociale begeleiding en psychologische opvang.

 

Daarnaast werken we aan preventie. Wij willen onze patiënten en de inwoners van Oud-Borgerhout gezond maken en houden.

 

28.07.2020

afspraak maken = telefoneren

Veel mensen zijn momenteel ziek door Corona. Daarom laten we niet zo maar mensen toe in de wachtzaal. U moet ons bellen, dan belt de dokter u terug om te zeggen wanneer u kan komen en via welke ingang. We willen u vragen om het onthaal in te lichten als u ťťn of meerdere van volgende symptomen hebt: hoest / verkouden / koorts / spierpijn / keelpijn / hoofdpijn / diarree / niet kunnen ruiken. We willen u zeker niet onnodig ongerust maken, maar we moeten wel alert blijven. Voor u, voor ons en voor onze medemensen.
 
01.10.2020

Griep

thumb
Weldra ontvangen enkele patiŽnten post van ons. Het is een brief over griep, de data wanneer u kan langskomen met uw vaccin en een voorschrift. Deze brief wordt verstuurd naar mensen die aangeraden worden om zich te laten vaccineren. Hebt u tegen 15 oktober nog niets ontvangen en denkt u dat u in aanmerking komt om een griepvaccin te krijgen? Bel ons en dan zoeken we het mee voor u uit. hieronder vindt u alvast de brief met de criteria en de data.
 
14.09.2020

10 daagse van de geestelijke gezondheid

thumb
Ahaa, het is weer 10 daagse van de geestelijke gezondheid. Sommige cursussen of infomomenten gaan 'live' door, andere online. Bijna alles is gratis, maar je moet wel reserveren. Klik op 'download' om het aanbod in Antwerpen te bekijken! Wil je graag iets volgen, maar lukt het niet om een afspraak te maken? Bel even naar 't Spoor en vraag naar Liesbet of Elisabet. ps, en check ondertussen ook nog eens deze website: https://checkjezelf.be/
 
10.09.2020

Wandelen met t Spoor

thumb
Vanaf 22/9 strekken we wekelijks de beentje en genieten we van de buitenlucht! Wandel je graag mee? Elke dinsdag van 13.30u tot 15u. Klik op de knop Download voor praktische info.
 
28.07.2020

tips mentale gezondheid in coronatijden

Deze podcast legt uit wat de psychologische impact is van de coronamaatregelen op ieder van ons. Er zijn tips over hoe omgaan met eenzaamheid en verveling tijdens quarantaine en je krijgt een blik op hoe koppels en gezinnen met de maatregelen omgaan.
05.10.2020

app corona alert

Met Coronalert bescherm je jezelf en de anderen. Met wie had je eergisteren contact? En de dagen daarvoor? Met wie zat je samen in de trein? Of in de bus, de metro, op cafť of op restaurant?
31.08.2020

Zeker van jezelf!

thumb
Het waren onzekere tijden... Misschien ben je zelf ook wat onzeker geworden en heb je nood aan een "boost" om jezelf terug te vinden en er weer helemaal te staan. In deze cursus leer je: *positief naar jezelf kijken, nee zeggen zonder te kwetsen, voor je mening opkomen, je gevoelens uiten, werken aan je zelfvertrouwen, met kritiek en waardering omgaanÖ 't Spoor organiseert ism Open School deze cursus. 7 bijeenkomsten. Start in oktober 2020. Benieuwd? Wil je graag meedoen? klik op download!
 
31.08.2020

yoga en beweging

Helaas kunnen de lessen yoga en de lessen beweging en sport nog NIET doorgaan dit najaar. We moeten ons aan de richtlijnen houden en hebben te weinig plek boven om groepslessen sport aan te bieden. We starten wel terug op met wekelijkse wandelingen! Meer info later.
 
22.07.2020

Corona flakkert op...

thumb
Beste mensen, het aantal mensen met coronabesmetting stijgt snel in Borgerhout. Dus wees extra voorzichtig! Hou je aan de "bubbel" van 5 mensen (spreek met je gezin af wie voor jullie de 5 extra personen zijn die je kan toelaten in je gezinsbubbel.) Als je toch andere mensen ontmoet, doe het dan in de buitenlucht. Houd altijd 1.5m afstand! Zorg dat je een mondmasker bij hebt en zet het altijd op als je geen 1,5 m kan garanderen. Was heel regelmatig je handen! Als we ons aan deze regels houden, zorgen we er mee voor dat we het coronavirus de baas blijven. Wie met vragen zit kan klikken op "download". daar vind je een document met verschillende links ivm corona. Heb je zelf klachten of heb je contact gehad met iemand die positief getest is, bel ons!
 
04.05.2020

afspraken t Spoor vanaf 4 mei

Lees even de nieuwe afspraken die gelden vanaf 4 mei. Belangrijkste wijziging: mondmasker dragen bij bezoek aan arts, kine, verpleging of sociale dienst. Verder werken nog steeds uitsluitend op afspraak. Een afspraak kan je maken door te bellen of te mailen. Bedankt voor jullie medewerking om alles vlot te laten verlopen!
 
23.03.2020

Een dokter nodig in het weekend?

Hebt u dringend een dokter nodig in het weekend? klik op "lees meer"
04.05.2020

Mondmaskers

Hoe maak ik een mondmasker? Hoe draag ik een mondmasker? Waar kan ik mondmaskers doneren? Wgc 't spoor is ook een inzamelpunt voor mondmaskers! Dus wie vrijwillig mondmaskers maakt en wil inleveren? Graag! Het kan elke werkdag tussen 16u en 19u. Bel even aan de deur en we komen ze graag in ontvangst nemen. Alvast bedankt!!
19.03.2020

aanbevelingen ivm corona

Advies voor mensen die thuis geÔsoleerd zijn en hun omgeving.
 
03.03.2019

patiŽntenstop

OPGELET Momenteel hebben we nog een patiŽntenstop. Dat betekent dat we geen nieuwe patiŽnten meer kunnen inschrijven. Voorlopig is nog niet duidelijk tot wanneer. Hou de berichten op de website in het oog. De lijst die u op de website terugvindt, is dus tijdelijk niet meer geldig. Slechts enkele straten komen nog in aanmerking. Om te weten waar u terecht kan, mag u ons gerust bellen of kom even langs.
 
13.01.2020

enkel op afspraak

thumb
OPGELET! Vanaf heden werken we alleen nog OP AFSPRAAK. GEEN vrije raadpleging meer... Hebt u toch dringend een dokter nodig? Bel ons of kom langs. Dan kijken wij of er nog een afspraak mogelijk is op de dag zelf.
 
30.09.2019

geestelijke gezondheid

thumb
Je goed in je vel voelen is niet evident. Toch heeft onze mentale gezondheid grote impact op onze kwaliteit van leven en gezondheid. Op onze website vind je onder "projecten" een pdf met allerlei websites die te maken hebben met geestelijke gezondheid. Alvast een kleine greep uit een groot aanbod.
07.10.2019

uw huisarts registreert voor intego

thumb
08.12.2017

Kinesist

thumb
We bieden kinesitherapie aan in ons wijkgezondheidscentrum. Dat betekent wel voor u als patiŽnt dat kinesist tot het vaste pakket zal behoren. U zal dus voor huisarts, verpleging en kinesist steeds naar het wijkgezondheidscentrum moeten komen. Hebt u vragen hierover? Aarzel niet om ons te contacteren.
 
31.05.2018

't Spoor en uw privacy!!

Sinds 25 mei is de wetgeving op het omgaan met persoonsgegevens (GDPR) van kracht. Ook 't Spoor heeft hierrond een regeling uitgewerkt. Lees alvast onze 'privacyverklaring' in de rubriek 'info' onder 'visie' onderaan!!!